Traumaanpassadterapi

Tjänster

Terapisessioner – kort och gott

Ett utforskande

En stor del av sessionerna utgörs av att jag bjuder in dig till att utforska olika delar av upplevelsen som uppstår under sessionen. Det kan t.ex. vara kroppsliga förnimmelser, tankar, känslor, bilder, rörelser och dina sinnen.

Behöver inte prata

Det kommer aldrig vara nödvändigt för dig att återberätta en traumatisk händelse om du inte vill. Vi kan läka trauma utan att prata om specifika händelser. Det går dock bra att dela med sig av berättelser om du vill.

Kroppen i fokus

Gång på gång återkommer till upplevelsen i kroppen under en session. Jag guidar dig till att uppmärksamma kroppsliga förnimmelser, rörelser, impulser och positioner. Med hjälp av kroppen hittar vi stabilitet och  trygghet.

,,

Privat terapi – utvalda referenser

"

Kattis Jonsson Ludvigsson

”Det Emelie har hjälpt mig med är att förstå min kropps fantastiska potential till läkning på ett ännu djupare plan. Jag har fått ännu mer tillgång till mina inre resurser, resurser som hjälper mig att må bra när livet är utmanade. Detta har gjort att jag inte blir överväldigad… 

"

Noha Edgren Sinclair

BAKGRUND
”Bakgrunden är en svår förlossningsskada med avriven djupare muskulatur i bäckenbotten på vänster sida (levatorskada), därav känslan av att vänster ben försvann/hängde löst/aldrig kopplade på igen efter det jag var…

"

Charlotte

”I came to Emelie for help because I was feeling very anxious, was struggling to sleep and feeling unable to make some big life decisions I needed to make.
I was able to use the tools Emelie taught me right from the very first session and I quickly learnt how to…

"

Vendela

”Jag trodde att det måste göra ont, att man måste stå ut när man ska ta itu med tuffa minnen som så länge färgat ens inre. Att tvingas gråta och gråta, peta med nageln i såret hela tiden…. Men så visade det sig att det inte var. Genom en varsam bearbetning av traumatiska…

"

Malin Andersson

KLIENTBERÄTTELSE
Malin har blivit diagnostiserad med Dissociativ identitetsstörning (DID) och komplex Posttraumatiskt Stressyndrom (PTSD). Hon har upplevt att det är svårt att få hjälp från den traditionella vården då hon ofta lämnade en terapisession mer…

"

Frida Trönnberg

”Emelie hjälpte mig igenom ett svårt trauma från min förlossning.  Jag kan nu tänka på händelsen utan att få en klump i halsen och utan att det påverkar min vardag. Hon har gett mig verktyg för livet! Nu vet jag hur jag ska göra för att reglera mig själv när starka känslor uppkommer. Jag…

Privat terapi – Symtom

Är Somatic Experiencing något för dig?

SE är något som en bred grupp människor kan dra nytta av. Man behöver inte vara traumatiserad för att gynnas av terapin. Det är fördelaktigt om du är villig och öppen för att försöka lyssna in kroppen.
Till höger ser du en lista på det vi kan jobba med i terapin. Listan utgår det jag har erfarenhet av att jobba med. 

Många gånger har klienterna en kombination av symtomen listade till höger. Utöver dessa symtom har flera av mina klienter t.ex. ADHD, PTSD, depression, utmattning, GAD och/eller IBS. 

 • Deprimerad, nedstämd, avstängd, orkeslös eller utmattad
 • Ångest, panikattacker, oro gällande framtiden och/eller ältande kring dåtiden, upplever att de behöver vara vaksamma
 • Överväldigade, högkänsliga och stressade
 • Ilska och vredesutbrott, har ett starkt kontrollbehov
 • Dissociation eller upplevelsen av att man lever delvis bortkopplad från sin kropp
 • Tankar kring döden och att ta sitt liv
 • Bristande självkänsla eller ej självsäker
 • Relationsproblem (till föräldrar, barn eller partner)
 • Väljer bort att träffa vänner eller vara på platser med mycket folk
 • Har svårt att ta sig tillbaka till arbetet efter en längre sjukskrivning eller har en problematisk relation till kollegorna eller chefen
 • Problem med sömnen
 • Kronisk smärta, spänningar i käkar, bäckenbotten, axlar, nacke eller migrän/huvudvärk
 • Övervikt/undervikt eller kontrollerar maten i stor utsträckning

Kurser och föreläsningar

Kurser och föreläsningar för privatpersoner

Från och till har jag kurser online eller på plats. 
Info om kurserna får du t.ex. via Instagram.

Referenser

BAKGRUND
Anna-Karin gick en kurs som innefattade tolv träffar online. Min samarbetspartner, Frida Trönnberg, och jag kombinerade traumaanpassad yoga med teorier och övningar baserade på traumaterapin Somatic Experiencing.

 

KURSEN

”Tack vare kursen kan jag känna mer vad som händer i kroppen när jag blir triggad och använda mig av olika övningar för att hantera det. Jag är lugnare, min ångest är lugnare och det känns som jag har mer kontroll över min kropp. Tidigare hamnade jag i olika sinnestillstånd på några sekunder men nu kan jag se att det finns olika steg och jag kan göra olika saker för att bromsa att jag går in i fight och flight.”

BAKGRUND Pernilla gick en onlinekurs som innefattade tolv träffar online. Min samarbetspartner, Frida Trönnberg, och jag kombinerade traumaanpassad yoga med teorier och övningar baserade på traumaterapin Somatic Experiencing. KURSEN ”Jättebra upplägg med teori blandat med praktiska övningar och verkligen uppskattat att få göra det tillsammans med en grupp där alla söker samma sak, verktyg att lugna en stressad kropp och ofta ett stressat sinne! Både Frida och Emelie är verkligen personligt engagerade och lär ut på ett ypperligt sätt. Jag är jättenöjd med upplägget och har fått med mig många bra verktyg och tankar att använda i vardagen. Vill verkligen rekommendera att gå en kurs tillsammans med Frida och Emelie!”

Kurser och workshops för företag

Många gånger har klienterna flera av dessa symtom och en blandning som gör att de känner sig förvirrade och har haft svårt att få hjälp för deras tillstånd. De kan ha svårt att hitta ro i kroppen.

Utöver dessa symtom har flera av mina klienter t.ex. ADHD, PTSD, depression, utmattning, GAD och/eller IBS. Att bearbeta traumatiska händelser kan vara nog påfrestande som det är och det gör att det är extra viktigt att gå försiktigt framåt när det redan finns diagnoser fastställda. 

Kurser och workshops för företag

Bootcamp för sociala entreprenörer

Kund: Raoul Wallenberg Academy
Vi faciliterade programmet Bootcamp for Social Entrepreneurs, ett samarbete mellan Raoul Wallenberg Academy och Ashoka. Under tre helger utbildade vi deltagarna i självledarskap.
[videoklipp]
“Emelie and [partner] have the ability to involve the participants in a way that creates an atmosphere in the group that lives on even after the training sessions. In addition to their skills and ability to facilitate, they are both engaging and inspiring partners.”

– Lisa Gawell, Responsible for Education, Raoul Wallenberg Academy

Seminarium kring själv-ledarskap och välbefinnande

Kund: IBM Sverige, Marknads- och kommunikationsteam
Vi hade nöjet att facilitera ett seminarium med temat självledarskap och personligt välbefinnande för ett team på IBM, Sverige. Tillsammans utforskade vi personliga värderingar och olika sätt att utveckla kollegornas relationer till varandra.

“Emelie and [partner] have a pedagogical appearance, which makes relevant research and theory relatable and easily accessible. With personal examples and new ways to talk with each other, we got the opportunity to get to know each other on a deeper level. They were really good at encouraging rewarding discussions, which created engagement and a hunger to learn more. As a participant you feel securely guided through the sometimes intense and emotional process that self-leadership improvement implies.”

– Susanna Salwén, Corporate Citizenship and Corporate Affairs Manager, IBM Sverige

Kommentarer från deltagarna i olika workshops och kurser

“5/5 Really cool to during such a short while get to know myself and my colleagues in a whole new way.”

“Strongly recommended, good opportunity for reflection and to stop for a while to think about things that have an impact on me and my surroundings.”

“5/5 To be able to create sustainable change it has to be grounded in personal values. Very good opportunity to learn about myself and the group.”

Nedladdningsbart material

Här finns en gratis nerladdningsbar resurs som hjälper dig ta hand om dig själv. Vi är många som kan hjälpas åt att ta hand om varandra. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är du som är expert på din egen kropp.

Jag drivs mycket av att hjälpa dig hitta ett hållbart sätt att leva ditt liv. Därför har jag skapat ”Kompanjonen” som är en guide till hur du kan bli ”din egen terapeut”.

Ladda ner den på svenska eller engelska. Dela gärna med dig av den till nära och kära. Det kan finnas fler som behöver liknande guidning.

Mejllistan

Lite då och då kommer det tips och trix för att du ska kunna påbörja din utforskande resa för att bli din egen terapeut. Här får du även information om kurser och annat som är aktuellt.

Här hittar du mig och mina erfarenheter.

Här hittar du mig och mina erfarenheter.

Skriv gärna upp dig på email-listan!
Här kan du, vid några få tillfällen per år, få information om olika erbjudanden och annat som pågår.
Föredrar du att få information via email eller SMS? Välj de kanaler dit du vill ha informationen

Priser

Kostnad
Jag har framför allt tre upplägg som brukar fungera för mina klienter. 

 • SE-session online med video (ca 60 min): 800 kr exkl. moms (1 000 kr ink. moms)
 • SE-session på plats (ca 60 min): 1 000 kr exkl. moms (1 250 kr inkl. moms)
 • Två-timmar SE-session på plats (ca 120 min): 1 800 kr exkl. moms (2 250 kr inkl. moms)

Flera av mina klienter föredrar att ses två timmar på plats eftersom vi lättare kan kombinera både ”samtal” och handpåläggning (SE-touch) under sådana sessioner. Detta är ett fint upplägg som brukar kännas extra bra för de som känner ett starkt behov av att komma ner i varv, som lättare kan reglera sig själv med hjälp av handpåläggning eller som har svårt med vissa relationella aspekter och vill bearbeta den aspekten inom terapin.

Plats
Jag tar emot klienter i Stockholm (Götgatan 114). Från och till åker jag även till Linköping, Jönköping och Borlänge.

Språk
Jag håller sessioner på svenska och engelska.

Bra att veta inför sessionerna

 • Boka gärna in ytterligare 20 minuter efter varje session där du tar tid att ”komma tillbaka” in i vardagslivet. 
 • Om det är något som tar lite extra tid precis i slutet av sessionen så brukar jag inte avbryta det. Det bjuder jag på.  
 • Jag brukar även ha viss SMS-kontakt gällande frågor eller funderingar som dyker upp efter en session. Det är viktigt för mig att veta att sessionen landar väl för mina klienter.  
 • Vid avbokad session på plats (mindre än 24h innan sessionen) tar jag 50% av terapikostnaden. Vid avbokad online session (mindre än 24h innan sessionen) tar jag 20% av terapikostnaden.

Företag
Kontakta mig för offert angående företagserbjudanden.

Kompanjonen

3 principer som alltid finns tillgängliga

Ta del av dokumentet som ger dig mer inblick i vad traumaanpassad terapi är. Med teori och övningar kan du påbörja ditt utforskande GRATIS redan nu.

Finns på både svenska och engelska.

kompanjonen infoblad
EnglishSwedish

”Det Emelie har hjälpt mig med är att förstå min kropps fantastiska potential till läkning på ett ännu djupare plan. Jag har fått ännu mer tillgång till mina inre resurser, resurser som hjälper mig att må bra när livet är utmanade. Detta har gjort att jag inte blir överväldigad av både inre och yttre utmaningar på samma sätt utan kan ge mig själv det jag behöver. Emelie har en fantastisk förmåga till lyhördhet, empati, medkänsla, närvaro och en gedigen kunskap som har gjort att jag har känt mig fullständigt trygg tillsammans med henne. Jag är så tacksam för den hjälp jag har fått av henne!”

Kattis Jonsson Ludvigsson, www.kattisjonssonludvigsson.com

BAKGRUND

”Bakgrunden är en svår förlossningsskada med avriven djupare muskulatur i bäckenbotten på vänster sida (levatorskada), därav känslan av att vänster ben försvann/hängde löst/aldrig kopplade på igen efter det jag var med om.
Jag har varit till både sjukgymnaster och fysioterapeuter via vården men inte fått igång vänsterbenet även om annat blivit bättre, då främst med hjälp av osteopati (ej traditionell vård).
Även gått i samtalsterapi (KBT) som kändes validerande men som inte hjälpte avseende vänster ben.

SESSIONERNA

Vårt första möte var en inledning till det andra mötet. Jag kände mig enormt lättad och lugn när jag gick ifrån första sessionen, på en djupare, mer basal nivå än vad jag känt tidigare. Lugnet höll i sig flera dagar efteråt.

Andra sessionen var ett rent mirakel enligt min åsikt. Jag hade int