Traumaanpassadterapi

Företag

Kurser och föreläsningar för företag

Om ni är ett företag som tycker om att satsa på personalens välmående, motivation och själv-ledarskap finns det en massa roliga projekt vi kan göra tillsammans. Det samma gäller så klart om ni vill investsera i ett specifikt ämne (som konflikthantering, hälsa, kundcentrering, samarbete osv.), en specifik arbetsgrupp eller några av cheferna. 

När jag föreläser väljer vi tillsammans ut en utmaning eller ett ämne som ni är intresserade av att utforska på ett djupare plan. Sedan använder jag ett terapeutiskt förhållningssätt när jag sätter ihop föreläsningen/kursen för att bidra med ett perspektiv som medarbetarna troligen inte har stött på tidigare.

Det finns många företag som börjar intressera sig för hur stor skillnad det blir när medarbetarna är motiverade och mår bra, hur man kan stötta personer som ansvarar för andras prestation eller hur man kan traumaanpassa sin verksamhet. Det finns många områden inom psykologi som blir mer och mer relevant för företag att integrera i den dagliga verksamheten.

Utvalda referenser

Bootcamp för sociala entreprenörer

Kund: Raoul Wallenberg Academy
Vi faciliterade programmet Bootcamp for Social Entrepreneurs, ett samarbete mellan Raoul Wallenberg Academy och Ashoka. Under tre helger utbildade vi deltagarna i självledarskap.
[videoklipp]
“Emelie and [partner] have the ability to involve the participants in a way that creates an atmosphere in the group that lives on even after the training sessions. In addition to their skills and ability to facilitate, they are both engaging and inspiring partners.”

– Lisa Gawell, Responsible for Education, Raoul Wallenberg Academy

Seminarium kring själv-ledarskap och välbefinnande

Kund: IBM Sverige, Marknads- och kommunikationsteam
Vi hade nöjet att facilitera ett seminarium med temat självledarskap och personligt välbefinnande för ett team på IBM, Sverige. Tillsammans utforskade vi personliga värderingar och olika sätt att utveckla kollegornas relationer till varandra.

“Emelie and [partner] have a pedagogical appearance, which makes relevant research and theory relatable and easily accessible. With personal examples and new ways to talk with each other, we got the opportunity to get to know each other on a deeper level. They were really good at encouraging rewarding discussions, which created engagement and a hunger to learn more. As a participant you feel securely guided through the sometimes intense and emotional process that self-leadership improvement implies.”

– Susanna Salwén, Corporate Citizenship and Corporate Affairs Manager, IBM Sverige

Kommentarer från deltagarna i olika workshops och kurser

“5/5 Really cool to during such a short while get to know myself and my colleagues in a whole new way.”

“Strongly recommended, good opportunity for reflection and to stop for a while to think about things that have an impact on me and my surroundings.”

“5/5 To be able to create sustainable change it has to be grounded in personal values. Very good opportunity to learn about myself and the group.”

Priser

Kostnad
Jag har framför allt tre upplägg som brukar fungera för mina klienter. 

  • SE-session online med video (ca 60 min): 800 kr exkl. moms (1 000 kr ink. moms)
  • SE-session på plats (ca 60 min): 1 000 kr exkl. moms (1 250 kr inkl. moms)
  • Två-timmar SE-session på plats (ca 120 min): 1 800 kr exkl. moms (2 250 kr inkl. moms)

Flera av mina klienter föredrar att ses två timmar på plats eftersom vi lättare kan kombinera både ”samtal” och handpåläggning (SE-touch) under sådana sessioner. Detta är ett fint upplägg som brukar kännas extra bra för de som känner ett starkt behov av att komma ner i varv, som lättare kan reglera sig själv med hjälp av handpåläggning eller som har svårt med vissa relationella aspekter och vill bearbeta den aspekten inom terapin.

Plats
Jag tar emot klienter i Stockholm (Götgatan 114). Från och till åker jag även till Linköping, Jönköping och Borlänge.

Språk
Jag håller sessioner på svenska och engelska.

Bra att veta inför sessionerna

  • Boka gärna in ytterligare 20 minuter efter varje session där du tar tid att ”komma tillbaka” in i vardagslivet. 
  • Om det är något som tar lite extra tid precis i slutet av sessionen så brukar jag inte avbryta det. Det bjuder jag på.  
  • Jag brukar även ha viss SMS-kontakt gällande frågor eller funderingar som dyker upp efter en session. Det är viktigt för mig att veta att sessionen landar väl för mina klienter.  
  • Vid avbokad session på plats (mindre än 24h innan sessionen) tar jag 50% av terapikostnaden. Vid avbokad online session (mindre än 24h innan sessionen) tar jag 20% av terapikostnaden.

Företag
Kontakta mig för offert angående företagserbjudanden.

EnglishSwedish
BAKGRUND

”Bakgrunden är en svår förlossningsskada med avriven djupare muskulatur i bäckenbotten på vänster sida (levatorskada), därav känslan av att vänster ben försvann/hängde löst/aldrig kopplade på igen efter det jag var med om.
Jag har varit till både sjukgymnaster och fysioterapeuter via vården men inte fått igång vänsterbenet även om annat blivit bättre, då främst med hjälp av osteopati (ej traditionell vård).
Även gått i samtalsterapi (KBT) som kändes validerande men som inte hjälpte avseende vänster ben.

SESSIONERNA

Vårt första möte var en inledning till det andra mötet. Jag kände mig enormt lättad och lugn när jag gick ifrån första sessionen, på en djupare, mer basal nivå än vad jag känt tidigare. Lugnet höll i sig flera dagar efteråt.

Andra sessionen var ett rent mirakel enligt min åsikt. Jag hade inte insett hur bortkopplat vänster benet var innan det ”kopplades på” igen. Jag kom till dig med ett ben och klev ut med två. Exakt så kändes det. Helt otroligt positiv och samtidigt surrealistisk känsla.

Jag uppfattar dig (Emelie) som varm, empatisk, inkännande och närvarande. Du inger en trygghet och är lätt att prata med. Du är duktig på att fånga subtila tecken och signaler jag som person inte är medveten om vilket bidrar till en stark känsla av stöd och validering. Du är professionell och klientnära utan att vara för nära. Jag upplever dig som extremt kompetent i det du arbetar med. Jag hade (och har) rekommenderat dig till personer som vill lära känna sig själva bättre och få hjälp att koppla samman kropp och psyke i en helhet där minskad stress samt allmänt ökat välmående är högsta prioritet. Jag kommer fortsätta gå hos dig då jag märker stor skillnad i hur jag mår samt att jag blivit bättre på att hantera yttre och inre stress utan att det tippar över.”

 

Noha Edgren Sinclair, legitimerad läkare

KLIENTBERÄTTELSE

Malin har blivit diagnostiserad med Dissociativ identitetsstörning (DID), som tidigare hette multipel personlighetsstörning, och har även komplex Posttraumatiskt Stressyndrom (PTSD).
Hon har upplevt att det är svårt att få hjälp från den traditionella vården då hon ofta lämnade en terapisession mer uppvarvad än vad hon var när hon kom dit. Med hjälp av Somatic Experiencing vet hon nu ”Att det finns sätt att jobba med trauma som INTE gör att [hon] mår SÄMRE!”. Det gör även att hon kan ”våga tro att det kan bli bättre”.

Hoppet är en av de viktigaste byggstenarna i en behandling. Utan tron på att vi kan bli bättre är det svårt att skapa någon förändring över huvud taget.

För att Malin skulle kunna hitta en väg ut ur situationer som blir för påfrestande så har hon lärt sig att ”att bryta kedjan av tankar” och att hantera känslan med ”tekniker för att inte låta den överväldiga [henne].” Vi använde enkla knep som att ”inte blunda när [hon] känner efter hur [hon] mår” eftersom hon då ofta fick upplevelsen av att hon lätt ”sugs… in i [sig] själv och ’drunknar’”. Vi jobbade även med aktivera flera sinnen som tar henne till nuet. När en person som är traumatiserad kan tolerera att vara närvarande i nuet, utan att dras in i gamla minnen eller behöva oroa sig för framtiden, så har symtomen en tendens att få mindre kraft över vardagen.

En stor del som kan hjälpa när man lever med denna diagnos är att komma till någon form av acceptans. Detta är något Malin har uppnått samtidigt som hon numer lyckas vara i nuet, eller som hon uttrycker det ”jag lever här och nu”.

 

Citaten kommer från Malin Andersson, klient

”Emelie hjälpte mig igenom ett svårt trauma från min förlossning.  Jag kan nu tänka på händelsen utan att få en klump i halsen och utan att det påverkar min vardag. Hon har gett mig verktyg för livet! Nu vet jag hur jag ska göra för att reglera mig själv när starka känslor uppkommer. Jag har uppskattat hennes empati, lugn, engagemang och kunskap. Jag kan varmt rekommendera henne!

Att jobba online har varit väldigt smidigt för mig. Det har varit skönt att vara i tryggheten hemma och inte behöva åka någonstans för att få terapi.”

 

Frida Trönnberg, www.heltunderliv.se

”Jag trodde att det måste göra ont, att man måste stå ut när man ska ta itu med tuffa minnen som så länge färgat ens inre. Att tvingas gråta och gråta, peta med nageln i såret hela tiden….Men så visade det sig att det inte var.

Genom en varsam bearbetning av traumatiska minnen och samtidigt koppla dem till fysiska känslor och ting blir de greppbara och inte så svåra att ta på. Jag kände inte direkt att jag läkte utan det smög sig på…som väl läkning gör”

 

Vendela, klient

”Det Emelie har hjälpt mig med är att förstå min kropps fantastiska potential till läkning på ett ännu djupare plan. Jag har fått ännu mer tillgång till mina inre resurser, resurser som hjälper mig att må bra när livet är utmanade. Detta har gjort att jag inte blir överväldigad av både inre och yttre utmaningar på samma sätt utan kan ge mig själv det jag behöver. Emelie har en fantastisk förmåga till lyhördhet, empati, medkänsla, närvaro och en gedigen kunskap som har gjort att jag har känt mig fullständigt trygg tillsammans med henne. Jag är så tacksam för den hjälp jag har fått av henne!”

Kattis Jonsson Ludvigsson, www.kattisjonssonludvigsson.com